Prima cijfers voor Radio Aalsmeer

Radio Aalsmeer is echt een begrip in Aalsmeer en Kudelstaart, zo blijkt uit het media-onderzoek dat de omroep onlangs heeft laten uitvoeren. Meer dan 94% van de ondervraagden kent de omroep en 42% geeft aan weleens te luisteren. De luisteraars beoordelen de omroep met een 7,6 en de website krijgt van hen een 8.

Het is acht jaar geleden dat Radio Aalsmeer voor het laatst een professioneel luisteronderzoek liet uitvoeren. Om betrokken een actueel beeld te verschaffen van de omroep werd Bureau Zethof Communicatie & Consultancy uit Kudelstaart benaderd en is eind oktober een media-onderzoek uitgevoerd. Om tot een representatieve steekproef te komen werden 300 enquetes afgenomen, grotendeels door middel van straatinterviews in de winkelcentra en daarnaast spontaan online verkregen.

Top 5 notering
Uit het onderzoek bleek Sky Radio (37%) de populairste zender van de afgelopen maand, gevolgd door Radio 1 (25%), Qmusic (24%), Radio 538 (23%) en Radio Aalsmeer (22 %). Radio Aalsmeer heeft sinds 2009 een flinke inhaalslag gemaakt en ook het wekelijkse bereik is gestegen naar ruim 15%. Het aantal mensen dat aangeeft weleens te luisteren is sinds 2009 bijna verdubbeld, naar ruim 42%.

Televisie
Naast vragen over het luisteren naar de radio, werd ook de interesse gepeild om lokaal nieuws te kunnen lezen via de televisie. Iets minder dan de helft van alle ondervraagden heeft hier interesse in, wat de omroep sterkt in de plannen om te starten met TekstTV. Het kunnen bekijken van belangrijke lokale sportwedstrijden interesseert bijna 55%. In het via TV kunnen volgen van de raadsvergaderingen is 40% geïnteresseerd, vooral de leeftijdsgroep 55+.

Radio Aalsmeer is verheugd met de resultaten van het onderzoek. Een mooie motivator voor de bijna 90 vrijwillige medewerkers die bij de omroep betrokken zijn!

Foto: Radio Aalsmeer programmamakers Lianda van der Schilden en Robert Arendse doen live verslag van de Sinterklaasintocht 2017 in Aalsmeer.

Gepubliceerd: 29 november 2017 om 23:06 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×