Wethouder Verburg opent vernieuwde kern Hornmeerpark

Na een renovatie van een half jaar is het Hornmeerpark op donderdag 23 november officieel geopend door wethouder Verburg. Deze feestelijke activiteit vond plaats in het bijzijn van leden van de klankbordgroep en andere vrijwilligers die hebben meegeholpen bij de totstandkoming van het vernieuwde park. Als afsluiting van de werkzaamheden werden door de aanwezigen 7000 bloembollen geplant, waaronder de soorten herfsttijloos, narcis, vogelmelk en krokus. Men was zeer te spreken over de renovatie van het park en de kwaliteit die aannemer Jos Scholman heeft geleverd.

Wethouder Verburg: “De aannemer had echt een goed plan voor de uitvoering, waarbij het grootste pluspunt was dat tijdens de werkzaamheden het park gewoon open kon blijven voor bezoekers. Het park heeft mooie recreatieve elementen gekregen, zoals de prachtige vlonder over het water en de mooie velden. Ook kun je nu weer een rondwandeling maken in het park, zoals veel gebruikers graag willen.”

Met de renovatie van het centrale deel in het Hornmeerpark is de eerste stap gezet met betrekking tot de geplande kwaliteitsimpuls van het park. De plannen voor verdere renovatie van het park liggen inmiddels op de tekentafel, inclusief het gedeelte om de kinderboerderij heen. Daarnaast wordt onderzocht hoe de
recreatieve plannen voor het voormalige VVA terrein gekoppeld kunnen worden aan het park. De komende jaren ontstaat hier dan ook een prachtig recreatief park voor alle inwoners van Aalsmeer.

Gepubliceerd: 28 november 2017 om 23:30 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×