Er wordt vaak te hard gereden in Aalsmeer

De afgelopen maanden heeft de politie meerdere snelheidscontroles uitgevoerd in Aalsmeer en Kudelstaart. Daaruit bleek dat er vaak (veel) te hard wordt gereden in onze gemeente. De politie voert ook komende maanden weer regelmatig verkeerscontroles uit.

Meer dan 100 km
De controles werden op afgelopen maanden op verschillende wegen en tijden uitgevoerd. Gemiddeld rijdt 6 tot 7% van de automobilisten te hard, bij enkele controles reed meer dan 10% van het aantal automobilisten te hard. Er zijn snelheden van ruim over de 100 kilometer per uur gemeten op wegen waar 50 kilometer per uur de maximumsnelheid is.

Burgemeester Jeroen Nobel vindt dit een zorgelijke ontwikkeling: “Te hard rijden in de bebouwde kom leidt tot gevaarlijke situaties en het verhoogt de kans op ongelukken. Het is belangrijk dat automobilisten zicht bewust zijn van hun gedrag op de weg en hun verantwoordelijkheid nemen. Voor zichzelf, hun medepassagiers en de andere weggebruikers. Veiligheid in het verkeer is een verantwoordelijkheid van ons allemaal.”

Niet alleen snelheidcontroles
Te hard rijden kan het verschil maken tussen leven en dood. Als een automobilist wordt aangereden door een auto die 80 kilometer per uur rijdt, is de kans op een fatale afloop vele malen groter dan wanneer een auto 50 kilometer of minder per uur rijdt. Voor fietsers en voetgangers geldt dit nog sterker.
Naast controles op snelheid controleert de politie op het dragen van helm en gordel, rijden door rood licht en rijden onder invloed van alcohol. Allemaal zaken waarmee automobilisten zichzelf en anderen in levensgevaar kunnen brengen.

Gepubliceerd: 31 januari 2018 om 19:24 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×