Aangifte doen van fietsendiefstal kan lonen

Afgelopen zaterdag heeft de politie Aalsmeer/Uithoorn bij een veelpleger een groot aantal fietsen aangetroffen. Van een van deze fietsen werd een aangifte teruggevonden, waardoor de rechtmatige eigenaar blij gemaakt kon worden met de teruggave van zijn kinderfiets.

De politie kon echter van de meeste fietsen geen aangifte terugvinden. Hierdoor kon niet worden aangetoond dat deze fietsen van diefstal afkomstig zijn en moesten de agenten de fietsen laten staan.

Daarom het advies van elke fiets het framenummer, het merk en het type op te schrijven, evenals bijzondere kenmerken van de fiets. Mocht u slachtoffer worden van fietsendiefstal, dan heeft u in ieder geval de informatie bij de hand waarmee een aangetroffen fiets aan uw aangifte gelinkt kan worden en kun u mogelijk weer herenigd worden met uw transportmiddel.

De politie adviseert daarnaast iedereen om bij diefstal van zijn fiets aangifte te doen. Dit kan via internet, telefoon (0900-8844) of aan het bureau op afspraak!

Gepubliceerd: 19 februari 2018 om 7:53 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×