College op bezoek bij watersportverenigingen

Het gezamenlijk overleg watersportverenigingen bestaat uit een aantal Aalsmeerse verenigingen. Samen behoren zij tot één van de vijf grootste watersportverenigingen van Nederland. Goede reden voor het college om een bezoek te brengen deze Aalsmeerse Watersportverenigingen.

De watersportverenigingen zijn verenigd omdat ze samen sterker staan en watersporters meer kunnen bieden.  De tendens is dat mensen wel willen varen, maar vaak geen boot meer willen bezitten. Daarom denken de verenigingen nu gezamenlijk na over verhuur van boten aan leden van de verenigingen en nieuwe takken binnen de watersport om zo met de tijd mee te gaan.

Nieuw beleid
Ook de gemeente zet zich in om meer bezoekers en watersporters naar Aalsmeer te krijgen. De prachtige Westeinderplassen bieden hiervoor volop kansen. Het college heeft de afgelopen periode deze sector versterkt door Aalsmeer als watersport- en toeristische gemeente duidelijker op de kaart te zetten. Hiervoor is nieuw beleid gemaakt en is in nauwe samenwerking met Ondernemend Aalsmeer een ambitieus promotieplan tot stand gekomen. Dit promoplan gaat uit van één merk: Visit Aalsmeer! De nieuwe website www.visitaalsmeer.nl wordt binnenkort ook verrijkt met informatie over de jachthavens en de zeilwedstrijden.

Overleg
Wethouder Recreatie en Toerisme Jop Kluis: ‘Om dit allemaal in goede banen te leiden moeten we regelmatig met elkaar alle ontwikkelingen op en rondom ons mooie Aalsmeerse plassengebied bespreken en waar mogelijk verbeteren. Daarom hebben we tijdens het bezoek ook de afspraak gemaakt dat er een overleg komt met de gezamenlijke watersportverenigingen.’

Website
De gezamenlijke watersportverenigingen Aalsmeer bestaan uit: de Westeinder zeilwedstrijden, Windsurfclub Aalsmeer, WV Westend, WV Nieuwe Meer, WV Aalsmeer, WV Schiphol en WV De Residentie. Wilt u meer weten over de zeilwedstrijden op de plas of wilt u lid worden van een watersportvereniging? Kijk op westeinderzeilwedstrijden.nl voor informatie over de watersportverenigingen en het totale wedstrijdprogramma.

Foto: Gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 6 februari 2018 om 19:58 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×