"Openbaar vervoer naar Kudelstaart moet beter"

De Vervoerregio Amsterdam heeft een boete uitgedeeld aan vervoermaatschappij Connexxion vanwege een te laag niveau in de kwaliteit van de dienstuitvoering per 10 december 2017 (de datum waarop de nieuwe buslijnvoering inging). Wethouder Verkeer en Vervoer Robbert Jan van Duijn heeft in diverse gesprekken de onvrede en klachten overgebracht aan de Vervoerregio en Connexxion. Dit heeft er, naast het uitdelen van de boete, toe geleid dat er op 1 april al enige verbetering komt. Daarnaast onderzoekt de Vervoersregio samen met Connexxion en de gemeente of het mogelijk is verdere verbeteringen te realiseren.

Wethouder Robbert Jan van Duijn: ’De afgelopen maanden hebben we intensief met de Vervoerregio en Connexxion gesproken. Dit hebben we niet alleen gedaan. Ook de regioraadsleden hebben er hard aan getrokken en alle reacties die ik van inwoners heb ontvangen hebben ons ook gesteund. Op korte termijn levert dit enige verbetering op. Maar ik wil er dringend op wijzen, dat ik deze verbeteringen slechts als eerste resultaat beschouw. De buslijnvoering blijft voor verbetering vatbaar.’

Pijnpunten
Wethouder Van Duijn heeft o.a. op 19 december 2017 belangrijkste pijnpunten direct besproken met Connexxion en de Vervoerregio. De pijnpunten zitten met name in Kudelstaart vanwege de lage frequentie in de spits en het wegvallen van de nachtbus. Voor het probleem van de frequentie tijdens de spits heeft Connexxion inmiddels aangegeven de spits te verlengen tot 9.00 uur waardoor er per 1 april 4 bussen tussen 7.00 en 8.00 uur rijden en 3 tussen 8.00 en 9.00 uur. Het probleem van de nachtbussen blijft voor de wethouder een belangrijk onderwerp van gesprek.

Winstpunten
Eind 2016 won vervoermaatschappij Connexxion de concessie Amstelland Meerlanden. Dit betekent dat zij het exclusieve recht heeft om minimaal de komende 10 jaar in deze regio het openbaar vervoer te verrichten. Dit leverde winstpunten op voor Aalsmeer en de regio, zoals een nieuwe snelle R net buslijn 342 naar Schiphol (die ook ’s nachts rijdt) en een forse frequentieverhoging op de verbinding Aalsmeer-Amsterdam (lijn 357).

Bron: gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 6 februari 2018 om 19:22 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×