Zonnig midwinterfeest op Boerenvreugd

In een vrolijk, fris midwinterzonnetje vierden de vrijwilligers en bezoekers van kinderboerderij Boerenvreugd afgelopen zondag hun Midwinterfeest. Het activiteitenteam van de kinderboerderij had voor dit evenement prachtig weer besteld en gekregen. In de verwarmde tent en ook in de hooiberg en de boerderij werden de kinderen en hun ouders getrakteerd op spelletjes en nuttige informatie. Bijvoorbeeld over winterrust en winterslaap bij dieren.

In de ruimte van Ons Tweede Thuis werd een film vertoond. In de hooiberg kon je sneeuwbalsjoelen, ringgooien en sneeuwpop-bouwen. In de tent maakten vele kinderen vrolijke sneeuwpopjes van papieren bordjes, en ook de
zelfgemaakte vetbolletjes vlogen de tent uit. Er was ook een quizje over de plekken waar dieren overwinteren. Bollen en knollen zijn voor planten belangrijke middelen om de winter door te komen en daarvan stonden verschillende voorbeelden opgesteld. Mede dankzij het mooie weer was het een zeer geslaagd feest.

Het eerstvolgende evenement in het kader van het 25-jarig bestaan van de kinderboerderij is op 2e Paasdag 2 april: het Paasfeest!

Foto: kinderboerderij Boerenvreugd (eigen foto)

Gepubliceerd: 6 februari 2018 om 7:42 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×