Power Flower Girls strijden voor leefbaar loon

Op dinsdagmiddag 13 februari, de dag vóór Valentijnsdag, bezocht de stoere Afrikaanse vrouwenrapgroep de Power Flower Girls het Praamplein in Aalsmeer. De ludieke actie maakt onderdeel uit van de nieuwe campagne van Hivos ‘Small Change Big Deal’ die aandacht vraagt voor de tienduizenden vrouwen die werkzaam zijn in de Oost-Afrikaanse bloemenindustrie en daar geen leefbaar loon voor krijgen. Hierdoor kunnen ze niet voorzien in hun primaire levensbehoeften.
Dat maakt dat er momenteel geen eerlijke prijs voor rozen wordt betaald. Hivos liet berekenen welk bedrag gemiddeld nodig is per bosje  van 10 rozen in de supermarkt om de Afrikaanse bloemenpluksters een leefbaar loon te kunnen betalen: 13 cent.
Power Flower Girls is een stoere Afrikaanse vrouwenrapgroep die door muziek strijdt voor een leefbaar loon voor deze Afrikaanse bloemenpluksters. In het kader van de campagne ‘Small Change Big Deal’ brengen zij rondom Valentijnsdag hun videoclip ‘Small Change Big Deal’ uit, waarin ze verhaal halen bij de rozenteler, de veiling, de supermarkt en de consument.
“Als we die 13 cent verdelen over alle betrokken schakels in de keten van kwekers, handelaren, supermarkten en consumenten is dat maar een paar cent per schakel. Zo kan een kleine verandering een groot verschil maken”, aldus Caroline Wildeman van Hivos. De meeste mensen weten nog altijd niet dat het bosje rozen dat ze in
de supermarkt kopen meestal geen eerlijke prijs heeft.

Gepubliceerd: 13 februari 2018 om 19:21 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×