Start verkiezingscampagne: ‘Jouw stem heeft de toekomst’

Op 13 februari gaf burgemeester Jeroen Nobel de aftrap van de campagne ‘Jouw stem heeft de toekomst’ voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Hij deed dit op het Wellant mbo Aalsmeer aan de Linnaeuslaan met leerlingen van deze school. Doel van de campagne is mensen oproepen te gaan stemmen. Er is voor het Wellantcollege gekozen, omdat op deze locatie voor het eerst een stembureau is op 21 maart. Daarbij is het belangrijk dat jonge mensen gaan stemmen.

De burgemeester onthulde op het Wellantcollege samen met leerlingen het beeldmerk van de campagne, maar ging eerst met leerlingen in gesprek over verkiezingen, waar gemeenteraadsverkiezingen over gaan en waarom het belangrijk is om te gaan stemmen. Leerlingen hadden ook tal van vragen aan de burgemeester. Komende weken is de campagne in verschillende uitingen te zien, zoals de krant, website en social media.

Op woensdag 21 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Alle Nederlanders vanaf 18 jaar mogen dan stemmen. Als kiezer bepaalt u wie er de komende vier jaar de gemeente gaan besturen. U kunt in elk stembureau in Aalsmeer stemmen. De stembureaus zijn open van 7.30 -21.00 uur. Vergeet niet een identiteitsbewijs (Europees paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of Nederlands verblijfsdocument) mee te nemen.

Als u twijfelt op welke partij u gaat stemmen, kunt u vanaf volgende week op www.mijnstem.nl kijken welke partij het beste bij uw ideeën past. Daarnaast organiseert de gemeente verschillende verkiezingsdebatten, te weten op 8 maart in The Beach in Oost, op 14 maart in Place2BieB Kudelstaart en op 19 maart in het gemeentehuis.

Op www.aalsmeer.nl/verkiezingen vindt u meer informatie over de verkiezingen, ook welke partijen er in Aalsmeer meedoen en wie er op de kandidatenlijst staan. Volg de verkiezingen via de hashtag #kiesjeraad.

Bron: gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 13 februari 2018 om 19:06 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×