Waterwolftunnel en Amstelaquaduct afgesloten

De provincie Noord-Holland voert van 8 tot en met 11 maart 2018 onderhoud uit aan het Amstelaquaduct tussen de gemeenten Uithoorn en De Ronde Venen en aan de Waterwolftunnel tussen de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer. Het verkeer op de N201 wordt ter plaatse omgeleid en moet rekening houden met enige vertraging.

Amstelaquaduct
De N201 wordt ter hoogte van het aquaduct over de Amsteldijk in Uithoorn afgesloten van donderdagavond 8 maart 2018 van 20.00 uur tot vrijdagochtend 9 maart 05.00 uur. Het verkeer tussen de Middenweg Bovenkerkerpolder in Uithoorn en de aansluiting met de N196 in De Ronde Venen wordt met gele borden omgeleid via de Amsterdamseweg en de N196.

Waterwolftunnel
De Waterwolftunnel wordt afgesloten van vrijdagavond 9 maart van 19.00 uur tot zaterdagochtend 10 maart 06.00 uur. Als de werkzaamheden uitlopen wordt zaterdagavond 10 maart van 19.00 uur tot zondagochtend 11 maart 6.00 uur als reservenacht gebruikt. Het verkeer op de N201 wordt met gele borden omgeleid tussen de Legmeerdijk in Aalsmeer en de aansluiting met de Fokkerweg in Haarlemmermeer.

Niet alleen preventief
Voor de veiligheid en doorstroming van de Waterwolftunnel moet de tunnel regelmatig worden onderhouden. Meestal gebeurt dit terwijl de tunnel open blijft voor verkeer. Drie keer per jaar wordt de tunnel afgesloten voor de veiligheid van het onderhoudspersoneel en een snel verloop van de werkzaamheden. De Waterwolftunnel krijgt niet alleen preventief onderhoud, maar er vinden ook inspecties en testen plaats. Bovendien worden wanden en markeringen gereinigd en de veiligheidsmiddelen gecontroleerd. Om het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen gebeurt het werk ’s nachts.

Gepubliceerd: 27 februari 2018 om 22:18 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×