ZaalLokaal: het Buurthuis van de Toekomst

Verenigingen, stichtingen, maar ook particulieren zoeken soms een ruimte om te vergaderen, een feestje te vieren of andere activiteiten te organiseren. Aan de andere kant zijn er ook mensen die ruimtes in de aanbieding hebben en tegen een maatschappelijk tarief willen verhuren. De nieuwe website ‘ZaalLokaal’ koppelt beide partijen aan elkaar. Robbert-Jan van Duijn en Jaap van der Baan van ESA namen de website officieel in gebruik.

‘Marktplaats’
Veel ruimtes zijn niet elk moment van de dag in gebruik. Denk bijvoorbeeld aan een sportzaal waar het ’s avonds of in het weekend bruist van de activiteiten, maar waar het overdag stil is. Of het buurthuis waar niet elk uur van de dag iets plaatsvindt. ‘ZaalLokaal is dé ‘Marktplaats’ die vraag en aanbod van accommodaties en activiteiten samenbrengt. “Het is een mooie aanvulling op de buurthuizen zoals we deze nu kennen. ZaalLokaal kun je zien als het Buurthuis van de Toekomst”,  aldus wethouder Van Duijn.

Wie kunnen ruimte aanbieden?
Sportverenigingen, scholen, culturele instellingen en andere organisaties zonder winstoogmerk kunnen hun accommodaties (medegebruik) op deze website te huur aanbieden. Huurders kunnen hierop reageren als zij een ruimte nodig hebben. De website is vooral voor aanbieders die ruimtes aanbieden tegen maatschappelijk tarief en voor sociale doeleinden.

Aanbieders van ruimten melden zich aan via het aanmeldformulier op de website. Er vindt een check plaats of de aanmelding past binnen het concept van ZaalLokaal. Bij goedkeuring komt de accommodatie op de website. Vermelding op de site is gratis.

De website www.zaallokaal.nl kwam tot stand in opdracht van de gemeente Aalsmeer en Exploitatie Sportaccommodaties Aalsmeer (ESA). De komende tijd vindt uitbreiding van de site plaats. Voor vragen kunnen aanbieders zich richten tot info@zaallokaal.nl.

Bron: gemeente Aalsmeer
Foto: Jaap van der Baan (l) en Robbert-Jan van Duijn (r)

Gepubliceerd: 27 februari 2018 om 21:46 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×