Luchtalarm weigert dienst

Op iedere eerste maandag van de maand wordt om 12.00 uur het luchtalarm getest. Door een technische storing is op sommige plaatsen het maandelijkse luchtalarm niet afgegaan. Voor zover nu bekend werkte het alarm sowieso niet in de regio Amsterdam-Amstelland, waartoe ook Aalsmeer behoort.

Onder meer vanuit Aalsmeer zeggen meerdere Noord-Hollanders dat het signaal niet was te horen. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland bevestigt via de website van NH-nieuws dat het alarm, officieel het waarschuwings- en alarmeringssysteem geheten, niet functioneerde.

Calamiteit
Er wordt op dit moment druk onderzoek gedaan naar de storing. “We weten dat er inderdaad een probleem is met het uitsturen van het alarm, maar het is nog onduidelijk wat er precies aan de hand is”, aldus de woordvoerder. Hij wijst erop dat er een NL-Alert zou zijn verstuurd als er zich daadwerkelijk een calamiteit had voorgedaan.

Het luchtalarm werkte ook op andere plaatsen in het land niet.

Foto: NH-Nieuws

Gepubliceerd: 5 maart 2018 om 20:08 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×