‘Echt Esther’ over wat echt is en wat nep

Is het nu kunst of is het geen kunst? Wie bepaald dat? Zijn daar regels voor. Misschien is het wel heel simpel: het spreekt je wel of het spreekt je niet aan. Nepnieuws, fake berichten en hoaxes bestaan al heel lang, maar de verspreiding ervan gaat razendsnel sinds de opkomst van sociale media. Iedereen kan tegenwoordig berichten plaatsen op internet. Daardoor lijken de kaders tussen nieuws, nepnieuws en advertenties te vervagen. Hoe kunnen we deze zaken nog echt van elkaar scheiden en er een gefundeerde mening over vormen? Daarover praat Esther Sparnaaij donderdag met Peter Maarsen (journalist), Constantijn Hoffscholte (journalist en auteur), Janna van Zon (kunstkenner) en Ada Gons Goosen (kunstenares).

Echt Esther wordt iedere donderdag uitgezonden van 19.00 – 20.00 uur. Terugluisteren van de programma’s kan via gemist.

Gepubliceerd: 2 april 2018 om 22:45 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×