Gemeente beveiligt het mailverkeer

Met ingang van 25 mei treedt de nieuwe privacywetgeving AVG in werking. Privacygevoelige informatie moet dan o.a. beveiligd gemaild worden. Daarom gaan de gemeenten Aalsmeer en Amstelveen per 1 mei ZIVVER gebruiken om privacygevoelige informatie veiliger via de digitale snelweg te versturen. Hiermee voorkomt de gemeente dat gevoelige informatie in verkeerde handen valt doordat berichten versleuteld verzonden worden. Ook de verbinding is versleuteld.

Link
Mails die de gemeente via ZIVVER verstuurt bevatten een link. Door op de blauwe tekst ‘Bekijk en beantwoord beveiligd bericht’ te klikken opent de webpagina van ZIVVER automatisch. Hier staat aangegeven of u een wachtwoord of sms-code moet invoeren. Het is niet nodig een account aan te maken.

Reageren
Reageren op het bericht kan rechtstreeks vanuit die pagina door onder de ontvangen mail een bericht te typen en op de verzendknop te drukken. Wanneer hier weer een reactie op komt, verstuurt ZIVVER wederom een notificatie via e-mail.

Vragen?
Vragen over een ontvangen e-mailbericht? Neem contact op met de gemeente (0297) 38 75 75 of gemeente@aalsmeer.nl. Vragen over ZIVVER? Neem contact met ZIVVER via: support@zivver.com of kijk op www.zivver.com.

Gepubliceerd: 26 april 2018 om 19:18 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×