Flower Art Museum open vanaf 6 juli

Het thema bloemen in de kunst is van alle tijden, van vroeger maar zeker ook van nu. Dat is te zien in het Flower Art Museum, een nieuwe bezienswaardigheid in ‘bloemenhoofdstad’ Aalsmeer. In het museum staat de verbeelding van bloemen, planten en natuur in de hedendaagse kunst centraal.

Uiteenlopende kunstenaars
In het Flower Art Museum worden wisseltentoonstellingen georganiseerd met Nederlandse en buitenlandse (top)kunstenaars. Naast een grote solo- of duotentoonstelling is er elk kwartaal een thema-expositie te zien met werk van uiteenlopende kunstenaars. Daarnaast biedt het museum plaats aan het Amsterdamse kunstenaarscollectief Tropisme. Ook worden er workshops en lezingen gehouden en komt er een educatief programma voor het basisonderwijs. De eerste grote tentoonstelling is van de Nederlandse kunstenaars Reinoud van Vught en Seet van Hout.

Reinwaterkelder
Het museum komt in de voormalige reinwaterkelder van Aalsmeer aan de Westeinderplassen, recht tegenover de markante watertoren. Voorheen was Galerie Sous-Terre hier gevestigd. Met een binnenruimte van 1.000 vierkante meter, een beeldentuin van dezelfde omvang en ruime parkeergelegenheid leent deze plek zich bij uitstek voor de vestiging van een museum.

Eigen collectie
Voor zover bekend is het Flower Art Museum het eerste museum ter wereld dat volledig in het teken staat van
kunst geïnspireerd op bloemen en planten. Dat Aalsmeer als vestigingsplaats is gekozen, is uiteraard geen toeval. In Aalsmeer staat de grootste bloemenveiling ter wereld. Het dorp nabij Amsterdam en Schiphol staat sinds jaar en dag bekend als het kloppend hart van de bloemenwereld. Het Flower Art Museum komt voort uit een particulier initiatief. Het museum heeft de ambitie op termijn een eigen collectie op te bouwen.

Het Flower Art Museum aan de Kudelstaartseweg 1 in Aalsmeer is vanaf 6 juli elke vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.flowerartmuseum.nl.

Gepubliceerd: 22 mei 2018 om 19:48 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×