Kudelstaartse veiling brengt bijna €18.000 op

Om precies 01.00 uur in de ochtend van moederdag kon voorzitter Arie de Vos van de stichting Kudelstaart voor Kudelstaart het resultaat van de achttiende veiling bekendmaken. De opbrengst kwam met 17.856 euro ruim 1.900 euro (twaalf procent) hoger uit dan vorig jaar. Het eindbedrag van 2018 kwam vrijwel precies overeen met het gemiddelde van de afgelopen achttien jaren.

Burgemeester als kavel
Omdat burgemeester Jeroen Nobel verhinderd was, werd zijn plaats zaterdagavond ingenomen doornwethouder Robert-Jan van Duijn. Die kreeg instructies van de veilingmeesters, maar toonde ook eigen initiatief tijdens het biedproces. Toen de biedingen op een door de burgervader te verrichten dienst dreigden te staken rond de 400 euro, sprong hij erin met de mededeling: “Als ik 500 euro hoor, dan kom ik zelf ook mee!”. Dat hielp, want uiteindelijk bracht dit kavel het recordbedrag van 510 euro op.

Vroeg klaar
Arie de Vos dankte na afloop de tientallen vrijwilligers die de veiling weer tot een succes wisten te maken. Van lopers tot ophoudsters en van notarissen tot veilingmeesters. Gert Ubink en Dick Venema slaagden erin om het op de vroege zondagochtend kort te houden. Arie de Vos: “We zijn in jaren niet zo vroeg klaar geweest.”

Gepubliceerd: 14 mei 2018 om 21:45 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×