Ruzie over bierbitterballen

Er dreigt een heuse bierbitterballenoorlog te ontstaan in Aalsmeer, zo meldt collega-omroep RTV Amstelveen. Sinds een jaar of zeven produceert het aan de Aalsmeerderweg gevestigde ‘De Bierbroertjes’ bierbitterballen met Jopenbier. Nu het eveneens Aalsmeerse ‘Oma Bobs’ een vergelijkbaar product met bier van De Prael maakt, wil ‘De Bierbroertjes’ geld zien. Dat heeft tot grote ontsteltenis geleid bij ondernemer Jurgen Ottenhof van ‘Oma Bobs’, blijkt uit een persbericht van de bitterballenproducent.

“Je kunt ook geen draadjesvleesbitterbal claimen”, meent Ottenhof. “Of een exotische pekingeendbitterbal.” Bovendien wijst Ottenhof erop dat er meer bierbitterballenproducenten zijn. “Zoals La Trappe Quadrupel-bitterballen, geproduceerd door De Jong Food op verzoek van de trappistenabdij Koningshoeven in Berkel-Enschot. Kroketterij De Bourgondiër maakt een stoofvlees Leffe-bitterbal.”

Dat ‘De Bierbroertjes’ geld wil zien, heeft volgens Oma Bobs te maken met een octrooi dat op de bierbitterbal van toepassing zou zijn. Het is niet duidelijk of andere bierbitterballenproducenten dezelfde boodschap van ‘De Bierbroertjes hebben ontvangen.

De Bierbroertjes beraadt zich op dit moment nog op een reactie.

Bron: RTV Amstelveen

Gepubliceerd: 17 mei 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×