Afsluiting en prijsuitreiking IkToon maand

De IkToon maand – maand van de amateurkunst – is alweer bijna ten einde. De afgelopen weken werd er in Aalsmeer veel georganiseerd op het gebied van kunst en cultuur. Om de maand af te sluiten vindt aanstaande zaterdagmiddag, 30 juni, een feestelijke afsluiting plaats in het gemeentehuis. Tijdens deze middag worden ook de winnaars van de publieks-en vakjuryprijs van de Amazing Amateurs in de etalage expositie bekendgemaakt.

Buitenspeeldag
De afgelopen weken was in Aalsmeer van alles te beleven op het gebied van amateurkunst. Zo waren daar de Buitenspeeldag en het Kinderplein waarbij de jeugd kennis kon maken met naschoolse aanbod van Cultuurpunt Aalsmeer, zoals muziek, musical en circus. Daarnaast vonden er iedere woensdag beeldende workshops van echte kunstenaars plaats in het Pop Up Atelier, waaronder graffiti, zeefdrukken en striptekenen.
Ook Do-it, de uitgaansavond georganiseerd voor en door jongeren, was een groot succes afgelopen zaterdag. De N201 stond flink op zijn kop met onder andere een optreden van rapper Riffi en workshops kleding pimpen van Manpowerr.

Amazing Amateurs
Een van de grote projecten tijdens IkToon was de expositie Amazing Amateurs in de etalage . Het is u wellicht niet ontgaan dat diverse etalages in het centrum van Aalsmeer de afgelopen maand rijkelijk gevuld waren met kunst: in maar liefst 26 etalages waren onder andere schilderijen, foto’s en beelden te bewonderen. Voor dit project bundelden Cultuurpunt Aalsmeer en Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer de krachten.

Prijsuitreiking
Via een online stemformulier werd men in de gelegenheid gesteld een stem uit te brengen op zijn of haar favoriete kunstenaar. De winnaar ontvangt de Gouden Penseel. Ook de vakjury beoordeelt de kunstwerken en heeft drie prijzen te vergeven. Wie er met de prijzen vandoor gaan wordt aanstaande zaterdag, 30 juni, bekendgemaakt in het gemeentehuis van Aalsmeer. Vanaf 16.00 uur is publiek daar van harte welkom. Smartlappenkoor Denk aan de Buren en Muziekvereniging Flora zullen de uitslag muzikaal opluisteren. Na afloop van het programma wordt u in de gelegenheid gesteld na te borrelen met een hapje en een drankje.

Foto: Organisatoren Do-it (Cultuurpunt Aalsmeer)

Gepubliceerd: 27 juni 2018 om 7:32 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×