Opnieuw staking streekvervoer

Het streekvervoer in Nederland gaat vandaag in het hele land en dus ook in Aalsmeer staken. Een bemiddelingspoging om de staking te voorkomen is afgelopen maandag mislukt.

Deze staking stond al op het programma omdat de werkgevers en de vakbonden geen overeenstemming konden bereiken over een cao., maar werd opgeschort omdat het er naar uitzag dat er alsnog een akkoord zou worden bereikt. De vakbonden pleiten voor vermindering van de ‘enorm hoge werkdruk’ en voor een ‘fatsoenlijke loonsverhoging’. De bemiddelingspoging om de staking te voorkomen is afgelopen maandag dus mislukt.

Daarom is er voor woensdag 27 juni een staking aangekondigd door vakbonden CNV en FNV in het openbaar vervoer (streekvervoer, GVB rijdt wel). Houd er rekening mee dat bussen en regionale treinen onregelmatig of helemaal niet rijden. Het kan zelfs zijn dat deze werkonderbreking meerdere dagen gaat duren.

Zie ook: https://www.connexxion.nl/reizen/1190/landelijke-staking-streekvervoer/5226

Gepubliceerd: 27 juni 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×