‘Echt Esther’ over censuur door social media

Eerder sprak Esther Sparnaaij al eens over nepnieuws, wat zich voornamelijk via sociale media verspreidt. Facebook bijvoorbeeld, wapent zich tegen nepnieuws en verspreiding van gewelddadige inhoud door berichtgeving te verwijderen. Dit legt weer veel verantwoordelijkheid bij Facebook, want er wordt ook nogal eens iets verwijderd wat niet zou hoeven.

Aan tafel Mike Verstis, Claudette van Roon en Kees Alders. Mike werkt aan een holistische gezondheidsschool en had daarvoor een facebookpagina met blogs en videos die zonder pardon werd verwijderd. Zijn spreekbuis was weg, hoe ging hij daarmee om? Claudette verdiept zich ook op verschillende manieren is het gezond maken van mensen en is van mening dat kennis er is om met iedereen te delen. Dat is ook het doel van haar samenwerking met groepen en stichtingen. Kees is zelfstandig ondernemer in webdesign en kent als geen ander het belang van sociale media vanuit bedrijven bekeken. Daarnaast is hij afgestudeerd als theoretisch psycholoog en schrijft hij in zijn vrije tijd artikelen en columns waarin hij de macht van bedrijven als Facebook zelf beschrijft. Dit alles donderdagavond in ‘Echt Esther’.

Echt Esther‘ wordt iedere donderdag uitgezonden van 19.00 – 20.00 uur. Terugluisteren van de programma’s kan via uitzending gemist.

Foto: Mike Verstis (eigen foto)

Gepubliceerd: 16 juli 2018 om 22:30 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×