Groeien tot in de hemel met De Kunstploeg

Aalsmeerders zijn nooit bang geweest om iets in potten te stoppen. Daarbij kunnen tuinbouw en kunst best samengaan. De Kunstploeg wil met het allernieuwste project voor de Kunstroute ‘Groeien tot in de hemel’, op zoek naar de droom van Aalsmeer. De Kunstploeg zoekt daarom mensen die mee willen doen aan dit project. Daarbij mogen de bomen wat De Kunstploeg betreft tot in de hemel groeien.

Aanstaande zaterdagmiddag is de eerste ophaaldag bij bij het atelier van Karin Borgman, Uiterweg 185. Elke deelnemer krijgt aan het begin van het project een aardewerk terracotta pot en een houten geel plantenlabel. Dat label is voor de naam van het kunstwerk. En ieder krijgt de vraag welke droom ga jij kweken? De opdracht is om te laten zien wat ieder persoonlijk graag in Aalsmeer zou zien groeien. Ieder is per slot van rekening de tuinman van zijn of haar eigen leven. Het gaat er om dit met de pot als basis daadwerkelijk te verbeelden.

Rode draad is oranje
Dus welke droom wil jij zaaien en uitbeelden? Zo maken we samen de droom van Aalsmeer. Het mag heel persoonlijk en het mag heel abstract. Eerste even een schets maken is misschien wel handig. De pot moet aan de buitenkant oranje blijven. Dat is de rode draad. Verder is elk materiaal welkom.

Met aandacht en inspiratie
Het project start voor individuele dromenkwekers al voor de zomer. Natuurlijk zijn vriendengroepen ook welkom voor workshops in de ateliers van Femke Kempkes en Karin Borgman. Daarnaast hoopt de Kunstploeg weer op grote diversiteit aan deelnemers zodat in het uiteindelijke droomkunstwerk tegelijkertijd de samenleving weerspiegeld is. Het project is onder meer mogelijk gemaakt door de gemeente Aalsmeer en door de Rabobank. Individuele deelnemers dragen ook bij, tien euro, waardoor de deelname van scholen, gehandicaptencentra en zorgcentra tegen een veel lichter tarief mogelijk wordt. De Kunstploeg hoopt op deelnemers van alle leeftijden tussen de 8 en de 88 jaar.

Aanmelden voor dit project kan via e-mail DeKunstploeg@Xs4all.nl.

Gepubliceerd: 9 juli 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×