Vos plundert kippenhok in Aalsmeer

Michel Joosten uit Aalsmeer wist niet wat hij zag toen hij maandagmiddag zijn kippenhok bezocht. Mediapartner NH-Nieuws meldt dat er maar liefst 25 dode kippen verspreid lagen over de grond. Volgens de kippeneigenaar was het een vos die de slachtpartij heeft achtergelaten.

“Er lagen echt overal dode kippen”, zei een geëmotioneerde Joosten tegen NH Radio. De Aalsmeerder houdt de kippen als hobby in een weiland. “Kippen hebben nog geprobeerd te vluchten, maar ze zijn doodgebeten en hingen levenloos in het hek”, aldus een aangeslagen kippenhouder.

Bij de lugubere vondst bleken niet alle kippen dood te zijn. Michel moest drie kippen eigenhandig nog doodmaken, omdat ze te ernstig waren toegetakeld door de vos.

De vos heeft achttien kippen laten leven. Aan Joosten nu om het hok extra te beveiligen voor meerdere aanvallen van de ‘kippenslachter’. “Het enige wat ik kan doen is een volière maken, maar dan is de lol er een beetje vanaf.”

Foto: NH-Nieuws

Gepubliceerd: 10 juli 2018 om 19:34 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×