Genieten van orgelmuziek met 'Dag van je Leven'

De Aalsmeerse Stichting Dag van je Leven heeft onlangs een paar bijzondere wensen in vervulling laten gaan, binnen gekomen via de kerstballenactie. Vele Ons Tweede Thuis-voorzieningen hadden een kerstboom gekregen waar de cliënten en begeleiders wensen in mochten hangen. Inmiddels zijn er al heel wat wensen uit deze actie geregeld.

Bas Sprangers van Ons Tweede Thuis-voorziening Hoofdweg is gek van kerkorgels en wilde er graag een keertje naar luisteren en op spelen. Die wens is onlangs vervuld met hulp van Theo Griekspoor, de vaste organist van de Open Hof Kerk Aalsmeer. Samen met zijn vader en zus was hij uitgenodigd om naar de protestante kerk aan de Ophelialaan te komen waar Ria, Karin en Dirk van het Dag van je Leven-bestuur hem welkom heetten.

Belevenis
Theo Griekspoor vertelde vol overgave over het oude orgel uit de vorige eeuw en legde uit dat het orgel wel 2000 pijpen heeft. Hij vertelde dat het orgel nu een beetje vals is, maar dat dit kwam door het lang aanhoudende warme weer. Al zou het orgel nu gestemd worden, de volgende dag zou het bijzondere instrument alweer vals klinken. Zoveel invloed heeft warmte dus op de kwaliteit van het geluid op een orgel. Maar dat maakte voor Bas en familie natuurlijk helemaal niet uit. Ook mocht Bas nog even achter het orgel kijken om te zien hoe groot alle pijpen waren. Hij genoot van deze belevenis.

Dankbaar
En toen was het tijd voor Bas om zelf te gaan spelen. Eerst nog voorzichtig alleen met de voeten, maar al snel gaf hij aan dat hij er helemaal klaar voor was. Zijn gezicht sprak boekdelen, hij vond het geweldig.
Het bestuur van Dag van je Leven is Theo Griekspoor dankbaar dat hij de tijd heeft genomen om deze bijzondere wens in vervulling te laten gaan. Het was een bijzonder moment.

Kerstballenactie
Eerder zijn andere mooie wensen in vervulling gegaan. Zoals een dagje Keukenhof voor Jannie van DC Hoofdweg, diverse knutselspulletjes om zelf kaarten te kunnen maken voor Heidi van BZW Hoofddorp, een voetbalwedstrijd bijwonen van Feyenoord voor Gerrit van DC Hoofdweg, een cadeaubon van een dierenspeciaalzaak om de diertjes van Erna van BZW Hoofddorp extra te verwennen en een autorijles in een simulator voor Fanoes van WV Beethovenlaan Aalsmeer. Deze wensen zijn onder andere mogelijk gemaakt door donaties aan de Club van 100.

Stichting Dag van je Leven organiseert haar jaarlijkse botendag in juni en het feest in de feesttent in september, maar laat vooral heel graag mooie wensen in vervulling gaan. Want het motto ‘een dag niet gelachen is een dag niet geleefd’ is zeker ook voor mensen met een verstandelijke beperking van toepassing. De Stichting is echter afhankelijk van donateurs en organisaties die mee willen helpen nog meer bijzondere wensen te vervullen. Voor meer informatie en sponsoring: www.dagvanjeleven.org

Foto: Bas Sprangers (l) en Theo Griekspoor (r) (eigen foto)

Gepubliceerd: 16 augustus 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×