Nieuwe kansen voor CRASH-museum

Nadat eerder dit jaar bekend werd dat CRASH uit het fort bij Aalsmeer moet vertrekken is er een stormvloed aan reacties binnengekomen bij het museum. Zowel van individuele mensen, maar ook van organisaties en de regionale politiek. En niet alleen uit Nederland, maar ook nabestaanden van bemanningsleden uit the USA en Engeland en de Royal Air Forces Association bevestigen in hun reacties het grote belang om CRASH te behouden en te steunen om goede huisvesting te vinden. Waarbij het fort nog steeds huizenhoog favoriet blijkt. Voor de CRASH-vrijwilligers een grote steun in de rug.

Het college van B&W Haarlemmermeer houdt echter vast aan haar besluit dat het fort bij Aalsmeer in 2019 door CRASH leeg moet worden opgeleverd. Dit om het fort te restaureren en er een commerciële partij voor te vinden die het fort exploitabel zal gaan maken.

De publiciteit rondom het vertrek van CRASH heeft echter ook kansen gecreëerd. Zo is er een aantal alternatieven in de regio naar voren gekomen die mogelijk CRASH zouden kunnen huisvesten. Naast de beoogde locatie in Nieuw-Vennep is de Boogaard Boerderij aan de Rijnlanderweg in Nieuw-Vennep genoemd. De nieuwe eigenaar van de boerderij heeft het plan geopperd de mogelijkheden te onderzoeken om daar voor CRASH een geheel nieuwe faciliteit te creëren. Eind september zal er een beslissing worden genomen. Voor CRASH lijkt dit het beste alternatief na een verplichte verhuizing. Het museum blijft tot aan de verhuizing zo lang mogelijk open.

Gepubliceerd: 21 augustus 2018 om 17:48 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×