Politie: "Houd u zaterdag aan de spelregels"

Komende zaterdag start de Aalsmeerse feestweek traditioneel met de verlichte botenshow en Vuur en Licht op het water. De voorbereidingen rond de watertoren zijn al volop van start gegaan en het belooft weer groots te worden.
De organisatie en de hulpdiensten doen er alles aan om de evenementen veilig te laten verlopen. “Maar dat kunnen we niet alleen, daar hebben we vooral de deelnemers en toeschouwers bij nodig!”, aldus de politie Aalsmeer.

Spelregels
Er zijn een aantal spelregels op gesteld en de politie hoopt dat iedereen zich daar aan zal houden. De deelnemers aan en toeschouwers bij de verlichte botenshow worden gevraagd hun boot goed te verlichten en zich aan de vaarregels en snelheden die op de Westeinderplassen gelden te houden.

Geluidsoverlast
Ook worden de deelnemers gevraagd de muziek op de boten na afloop van het evenement uit te zetten en daarmee te voorkomen dat er overlast veroorzaakt wordt voor omwonenden. Geluid draagt erg ver over het water. Veroorzaakt men wel geluidsoverlast, dan wordt hier verbaliserend tegen opgetreden en zal indien nodig de geluidsapparatuur in beslag genomen worden.

Pontons
Voor feesten op één van de eilanden in het gebied, geldt hetzelfde t.a.v. geluidsoverlast als voor de boten.
Afgelopen jaar waren er diverse grote pontons aanwezig op de grote poel, met daarop veel bezoekers met een behoorlijke slok op. Zij veroorzaakten bovendien de hele nacht door enorme geluidsoverlast. Erg gevaarlijk en onwenselijk. Je moet er toch niet aan denken als een deel van de opvarenden overboord valt. De politie zal samen met de opsporingsambtenaren van de gemeente, bij onveilige situaties en/of overlast, tegen deze pontons optreden.

Uiteraard hoopt iedereen dat er gewoon genoten kan worden van deze prachtige Aalsmeerse evenementen.

Gepubliceerd: 28 augustus 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×