Wereldtitel tijdrijden paracycler Jetze Plat

De Nederlandse paracyler Jetze Plat is in het Italiaanse Maniago wereldkampioen tijdrijden geworden in de H4 klasse. Op het verregende 13,6 kilometer lange parcours was de 27-jarige Plat de concurrentie flink de baas en finishte respectievelijk 54 seconden en 1 minuut 44 voor de Polen Krystian Giera (zilver) en Rafal Wilk (brons). Geert Schipper kwam net buiten het podium binnen op een vierde plaats. Het komende jaar rijdt de beste paracycler ter wereld zijn tijdritten in de befaamde regenboogtrui.

Plat woont in Vrouwenakker, maar zat op de middelbare school in Aalsmeer. Hij was in november 2016 te gast in ‘Halte Zwarteweg’ om te praten over zijn gouden en bronzen medaille op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016.

Foto: Jetze Plat op archiefbeeld (Foto: Mathilde Dusol)

Gepubliceerd: 3 augustus 2018 om 13:35 uur, geschreven door Frederik Tijssen

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×