Aalsmeer stuurt brandbrief aan minister over nachtvluchten

De gemeente Aalsmeer heeft op 31 augustus jl. een brandbrief gestuurd aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat over de vrijstelling op nachtvluchten op de Aalsmeerbaan. Sinds 1 september zijn deze weer toegestaan vanwege de verbouwing van de verkeerstoren op Schiphol. De gemeente Aalsmeer heeft daar ernstige bezwaren tegen.

“De leefbaarheid staat zwaar onder druk. De hinder is ernstig toegenomen doordat het vliegverkeer gedurende de gehele dag onafgebroken doorgaat. Veel inwoners zien het verbod op nachtvluchten als laatste bastion van rust. Met deze ontheffing wordt hen de zekerheid ontnomen dat zij in elk geval ’s nachts van vliegtuiglawaai verstoken blijven. Dat vinden wij onacceptabel”, aldus de gemeente in de brandbrief.  Aalsmeer wil dat het ministerie de Luchtverkeersleiding Nederland opdracht geeft de Aalsmeerbaan zo minimaal mogelijk te gebruiken.

Zwanenburgbaan
Naast het gebruik van de Aalsmeerbaan, kaart de gemeente ook het gebruik van de Zwanenburgbaan aan. De nachtvluchten op deze baan leidt tot overlast in Aalsmeer-dorp, het Uiterweggebied en Kudelstaart. “Daarbij tekenen wij aan dat hinder van nachtelijk vliegverkeer slechts één van de vele issues is die in onze gemeente  in relatie tot het gebruik van de luchthaven spelen. Van een ontwikkeling van de luchthaven in balans met de omgeving is in grote delen van Aalsmeer allang geen sprake meer”, zo stelt de gemeente. Aalsmeer nodigt daarom minister Van Nieuwenhuizen uit voor een werkbezoek om in gesprek te komen over deze onderwerpen.

Gepubliceerd: 5 september 2018 om 13:53 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×