De Brug start nieuwe schooljaar als JOGG school

Op maandag 3 september heeft wethouder onderwijs en jeugd, Robbert Jan van Duijn PCBS De Brug officieel geopend als JOGG school. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht. De Brug gaat het nieuwe schooljaar gezond en energiek van start.
De wethouder vertelde aan leerlingen en ouders hoe belangrijk gezond eten, water drinken en bewegen is om lekker in je vel te zitten. Om water drinken nog lekkerder en leuker te maken overhandigde hij een Drinkwater-bidon aan Mirthe, de voorzitter van de leerlingenraad. Uiteraard kregen ook alle andere leerlingen dezelfde bidon.

Dansen
Voor het publiek van ouders en leerkrachten werd er door de leerlingen enthousiast gedanst bij de opening. Dit was vooraf geoefend met acteur en danser Juvat Westendorp die ook JOGG ambassadeur is. Juvat wist de leerlingen flink in beweging te krijgen en vooral veel plezier te bezorgen.

Gezonde leefstijl
Als JOGG school gaat De Brug zich inzetten voor een gezondere leefstijl. Iedereen op school wordt daarbij betrokken. JOGG zet zich in om gezond eten en bewegen voor jongeren makkelijk en aantrekkelijk te maken. Aalsmeer is een JOGG-gemeente en draagt samen met Team Sportservice Aalsmeer, GGD Amsterdam, zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, Albert Heijn, Levarht en andere lokale partijen bij aan de JOGG-aanpak in Aalsmeer. Inzet is om een gezonde leefstijl bij kinderen en hun ouders/verzorgers te bevorderen.

Gepubliceerd: 5 september 2018 om 18:48 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×