Molenwinkel verhuist tijdelijk

Ruim tweeëntwintig jaar na de heropening van Korenmolen De Leeuw in 1996 wordt de molen van binnen ingrijpend verbouwd. Vanaf 17 september wordt het interieur van de winkel ‘opgefrist’ en aangepast aan de eisen van deze tijd. Zo mag bijvoorbeeld tegenwoordig het vullen en verkopen van de zakken meel niet meer in dezelfde ruimte plaats vinden. De totale verbouwing gaat ongeveer vier weken duren. Tijdens de verbouwing kan de verkoop doorgaan doordat de winkel tijdelijk verhuist naar Zijdstraat 37. Op zaterdag 15 september opent deze tijdelijke winkel haar deuren voor haar klanten.

Pinnen
Sinds de officiële heropening van de molen in april 1996 zijn er al de nodige kleinere aanpassingen aan de molen gedaan zoals winkelkasten, een permanente foto expositie op de eerste verdieping en een voorraadhok op de tweede verdieping. Sinds enige tijd wordt ook gewerkt met barcodes en kan zelfs in dit nationale monument gepind worden. Maar in essentie worden al deze tijd vanuit een ongewijzigde winkel op de begane grond aan het publiek meelproducten verkocht.

Elektromotor
Aan het ‘molentechnische’ deel is in de loop der jaren ook het nodige veranderd. Zo is er een buil (voor het zeven van volkorenmeel naar zemelen, griezen en bloem) en een mengketel toegevoegd. Recentelijk is één van de twee koppels molenstenen ‘geëlektrificeerd’. Dit koppel draait nu dus op een elektromotor waardoor in geval van windstilte toch gemalen kan worden. Op deze wijze wordt de leveringsbetrouwbaarheid dermate verhoogd dat ook grotere en professionele klanten kunnen worden bediend.

Tijdelijke winkel
Het tijdelijke verkooppunt in het winkelpand op Zijdstraat 37 is mogelijke door de belangeloze medewerking van de heer Dames, eigenaar van dat pand. Deze noodwinkel zal op zaterdag 15 september om 13.00 uur voor het eerst haar deuren openen en daarna op de gebruikelijke tijden (zaterdagen en dinsdagen van 13:00 tot 16:00) open zijn. Tijdens de verbouwingsperiode is de winkel telefonisch niet bereikbaar.

Foto: Korenmolen De Leeuw (www.molendeleeuw.nl)

Gepubliceerd: 5 september 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×