Aalsmeerse brandweer zoekt vrijwilligers

Op woensdag 26 september organiseert de brandweer in Aalsmeer een informatieavond voor mensen die interesse hebben in een baan bij de brandweer. Tijdens deze avond ervaar je wat een brandweervrijwilliger moet kunnen, zoals blussen, slangen uitrollen, met geweld een deur openen en door kleine ruimtes kruipen. Maar de Brandweer doet meer dan branden blussen. Zij helpen ook bij stormschade, dieren in nood, reanimaties en geven brandpreventievoorlichting.

Bijbaan van grote betekenis
Vrijwilliger bij de Brandweer is een uitdagende ‘bijbaan’ van grote betekenis voor anderen. Je wordt ruim een jaar opgeleid en oefent wekelijks met elkaar. Je bent onderdeel van een hecht team van vrijwilligers en beroeps, woont en/of werkt binnen een straal van 4,5 km van de kazerne in Aalsmeer, bent gezond, fit, stressbestendig en minimaal 18 jaar oud.

De informatie-avond vindt plaats op woensdag 26 september om 19.30 uur op de kazerne (Zwarteweg 77). Je hoeft je niet aan te melden, maar kunt gewoon langskomen. Meer informatie is te vinden op www.vrijwilligerbijdebrandweer.nl. Of kijk op de Facebookpagina van Brandweer Amsterdam-Amstelland.

Gepubliceerd: 17 september 2018 om 22:28 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×