'Huiskamer van Aalsmeer' officieel geopend

Zaterdag was het dan zover, de officiële opening van de ‘Huiskamer van Aalsmeer’. Na een grondige verbouwing was het burgemeester Jeroen Nobel die samen met kinderburgemeester Hannah de opening mocht verrichten. De belangstelling voor de opening, die gelijktijdig met de Kunstroute plaats vond, was groot. De hele dag was het een komen en gaan van belangstellenden die de verbouwing van de Oude Veiling met eigen ogen wilden aanschouwen.

Er waren diverse officiële sprekers bij de opening, waaronder wethouder Wilma Alink van Cultuur en voorzitter Bernt Schneiders van de Stichting Leefomgeving Schiphol. Die laatste stichting was een belangrijke geldschieter om deze verbouwing mogelijk te maken.

De hele middag was er van alles te zien en te doen: muziek van de Slagwerkgroep Bovenkerk, optredens van vrouwenensemble Davanti, het Aalsmeers Saxofoon Kwartet en de groep Dance Vision van SV Omnia. Ook waren er demonstraties rolstoeldansen en stijldansen en een voorstelling van de theatergroep van Ons Tweede Thuis. Voor kinderen workshops dj, ballet, graffiti, keyboard en circus verzorgd door het Cultuurpunt. De jeugdige bezoekers mochten op ontdekking in het gebouw middels een speurtocht en de bibliotheek organiseerde de Prentenboekenstad.

Foto: De Oude Veiling (archiefbeeld)

Gepubliceerd: 17 september 2018 om 8:05 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×