Denk mee over profiel nieuwe burgemeester

Wat voor type burgemeester willen inwoners? Dit najaar start de werving voor een nieuwe Aalsmeerse burgemeester. De eerste stap in dit proces is het opstellen van een profielschets waarin de gemeenteraad aangeeft welke eigenschappen en vaardigheden de nieuwe burgemeester moet hebben. De raad wil ook graag van inwoners horen wat voor soort burgemeester Aalsmeer nodig heeft.

Profielschets
De gemeenteraad neemt de reacties van inwoners mee in de profielschets die de raad op 15 oktober a.s. in een extra raadsvergadering bespreekt met de commissaris van de Koning, de heer Remkes. De gemeenteraad stelt de profielschets die avond ook vast. Daarna wordt de vacature opengesteld en zal de vertrouwenscommissie de selectieprocedure doorlopen.

Vertrouwenscommissie
Iedere fractie draagt een raadslid voor de vertrouwenscommissie voor. In de raadsvergadering van 27 september benoemt de raad de leden van de vertrouwenscommissie.
Naar verwachting vindt de installatie van de nieuwe burgemeester plaats in april 2019.

Gepubliceerd: 4 september 2018 om 21:15 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×