Historische stoet legervoertuigen rijdt door regio

Het CRASH Luchtoorlog -en Verzetsmuseum ’40-’45 organiseert op zaterdag 22 september in samenwerking met de vereniging Keep Them Rolling de jaarlijkse historische rondrit genaamd de ‘Red Ball Express’. In het landelijk aangekondigde thema ‘Het jaar van Verzet’ rijdt de 17e editie van de Red Ball Express 2018 genaamd ‘Resistance’ door de regio Haarlemmermeer, Badhoevedorp, Halfweg, Bloemendaal, Haarlem, Heemstede en Hoofddorp. Met tussenstops bij Erebegraafplaats in Bloemendaal en op het Burgemeester van Stamplein in Hoofddorp.

De Red Ball Express passeert weer vele gedenkwaardige plaatsen op de route, die direct verbonden zijn met een gebeurtenis in de Tweede Wereldoorlog. Authentieke legervoertuigen uit WO 2 zoals Jeep, Dodge, GMC, Ford, Chevrolet en Harley- Davidson en BSA motoren rijden de route. Zo’n 50 voertuigen komen vanaf 8.30 uur naar het CRASH-museum en vertrekken vandaar om 10.00 uur.

Speciale gasten
De organisatie verwelkomt ook twee speciale gasten. De heer Tom van Rijn was betrokken bij de illegale krant “In Den Storm” later ook genaamd “Naar de Overwinning”. Hij was daarom ook bij de Binnenlandse Strijdkrachten in Haarlem. Ook is mevrouw
Stieneke van Stam, (de dochter van Cor van Stam – vml. Commandant van het verzet in de Haarlemmermeer) aanwezig in Hoofddorp bij de bloemlegging.

Herdenken
Een belangrijk onderdeel van de Red Ball Express is, herdenken, gedenken en herinneren, dat in dit Jaar van Verzet, een landelijk thema is waar wij ook ieder jaar invulling aan geven. Dit jaar gebeurt dit samen met waarnemend Burgemeester Onno Hoes bij het Verzetsmonument nabij het Burgemeester Van Stamplein alwaar bloemen zullen worden gelegd. Naar verwachting zal dit zijn rond 14.30 uur. Rond 15.30 uur vertrekken de voertuigen weer voor het laatste deel om uiteindelijk bij het CRASH museum om ca. 16.00 uur aan te komen.

Foto: Red Ball Express (eigen foto)

Gepubliceerd: 11 september 2018 om 7:45 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×