Ook Boerenvreugd doet mee aan Kunstroute

Kinderboerderij Boerenvreugd doet komend weekeinde mee als locatie aan Kunstroute Aalsmeer. De Kinderboerderij bestaat dit jaar 25 jaar. Dat is mogelijk door een grote groep enthousiaste vrijwilligers, die zich inzetten om de kinderboerderij te laten voortbestaan. Een andere belangrijke factor is de succesvolle samenwerking met Ons Tweede Thuis, waarbij Boerenvreugd een dagbestedingslocatie vormt voor een vaste groep mensen met een beperking. Voor de kinderboerderij is de Kunstroute een mooi moment om de belangrijke samenwerking met Ons Tweede Thuis in het zonnetje te zetten!

Dagbesteding
Bij andere locaties van Ons Tweede Thuis, bijvoorbeeld bij Dagcentrum Floriande in Hoofddorp, kunnen mensen kunst kunnen maken als vorm van expressie en dagbesteding. Atelier Floriande is een werkplaats voor mensen met een beperking. Twaalf kunstenaars werken hier vijf dagen in de week aan creatieve kunstwerken. Tekeningen, schilderijen, beelden van papier-maché, hout en keramiek. Elke kunstenaar wordt gestimuleerd zo veel mogelijk zijn of haar eigen stijl te ontwikkelen en dit resulteert in zeer uiteenlopend en kleurrijk werk.

Fantasiedier
Tijdens de kunstroute (beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur) zijn op de kinderboerderij veel verschillende kunstwerken te bewonderen in de thema’s natuur, dieren en (kinder)boerderij. Kinderen kunnen op beide dagen van 13:00 tot 16:00 uur zelf kunstenaar zijn door hun eigen fantasiedier op een schilderdoek te maken (€1,- per kind). Ook zal er een kraampje staan waar handgemaakte producten te koop zijn. Vrijwilligers zijn ter plaatse om meer informatie te geven over het vrijwilligerswerk bij Stichting Kinderboerderij Aalsmeer, de boerderij of de samenwerking met Ons Tweede Thuis.

Gepubliceerd: 12 september 2018 om 8:07 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×