Feestelijke opening korenmolen De Leeuw

Korenmolen De Leeuw wordt na een verbouwing weer feestelijk geopend. Op zaterdag 27 oktober om 12.00 uur zal oud-burgemeester Hoffscholte de vang lichten en de molen in werking zetten. Net zoals hij dit bij de heropening in april 1996 heeft gedaan.

Nieuwe ‘hut’
De molenwinkel op de begane grond is ingrijpend gewijzigd. Met een nieuwe ‘hut’ (molenaarstaal voor keuken / zitruimte), nieuwe kasten en nieuwe verlichting heeft de molenwinkel een nieuwe, frisse uitstraling gekregen. Op de eerste zolder is de expositieruimte opnieuw ingericht en op de tweede zolder is een nieuw voorraadhok
en werkruimte gekomen. Deze opfrisbeurt is mogelijk geworden doordat de gemeente Aalsmeer – de eigenaar van de molen – en de stichting die de molen beheert, dit gezamenlijk hebben opgepakt.

Hygiëneregels
De molen is sinds de heropening in 1996 altijd keurig onderhouden, maar het interieur van de molen is nooit veranderd. In die periode zijn o.a. de hygiëneregels wel steeds strenger geworden. Echter, het verpakken van de meelproducten gebeurde nog altijd in de verkoopruimte. Nu kan het vulwerk voortaan in een speciale afgesloten ruimte plaats vinden. En met de komst van een elektrische molensteen, die kan worden ingezet wanneer de wind het laat afweten, kan de molen ook professionele klanten bedienen. Met deze verbouwing en volledige herinrichting van de winkel en de werkruimte, is de molen weer bij de tijd.

Foto: Korenmolen De Leeuw (www.molendeleeuw.nl)

Gepubliceerd: 18 oktober 2018 om 22:58 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×