Kinderombudsvrouw in 'Let's Go'

Kim belt vrijdag met Magrite Klaverboer. Magrite is de Kinderombudsman, of eigenlijk de Kinderombudsvrouw. Zij ziet erop toe dat in Nederland de rechten van het kind worden nageleefd. Kim is benieuwd wat een Kinderombudsvrouw allemaal doet en wil graag meer weten over het werk van Magrite.

Deze week start de Kinderombudsvrouw een Kinderrechtentour door Nederland. In twee tijden reist Margrite door Nederland om te horen van kinderen en jongeren wat zij belangrijk vinden. Ook is er een online vragenlijst die kinderen tussen 8 en 12 jaar kunnen invullen en eentje voor jongeren tussen 13 en de 18 jaar. De resultaten uit de vragenlijst en de gesprekken tijdens de Kinderrechtentour worden op 20 november, de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind, gepresenteerd.

Let’s Go‘ hoor je iedere vrijdag tussen 18.00 en 19.00 uur bij Radio Aalsmeer. En volg Let’s Go ook via Facebook, Twitter en Instagram.

Foto: Kinderombudsvrouw Magrite Klaverboer (Arenda Oomen)

Gepubliceerd: 1 oktober 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×