Volle zalen in Kudelstaart voor historische verhalen

Vrijdagavond was de grote zaal van Dorpshuis ‘t Podium in Kudelstaart tot de laatste van 136 stoelen gevuld. Net als een week eerder in het Oosteinde, waren nu de Kudelstaarters ‘en masse’ afgekomen op de twee historische presentaties die werden aangeboden in het kader van 50 jaar stichting Oud Aalsmeer.

Het spits werd afgebeten door historicus Jan Willem de Wijn die actuele foto’s liet zien van negen plekken in Kudelstaart en daarbij de vraag stelde: wat is hier in het verleden gebeurd? Elke foto leidde tot een verhaal dat werd geïllustreerd door een powerpoint presentatie met een keur aan kaart- en beeldmateriaal. De verhalen leverden tal van verrassingen op, zoals het feit dat de functie van de Kudelstaartseweg in de 18de eeuw vergelijkbaar was met die van rijksweg A4 vandaag de dag.

Feest der herkenning
Na de pauze was het de beurt aan Wim Roodenburg. Hij wandelde virtueel van de voormalige kroeg De Gouden Leeuw in het zuiden van Kudelstaart tot voorbij de watertoren. Dat deed hij aan de hand van tal van oude zwart-wit foto’s van vroeger, afgewisseld door kleurenfoto’s van nu. De zaal reageerde enthousiast en vulde regelmatig de presentatie aan met nieuwe informatie. De stemming zat er goed in en zo werd het een zeer geanimeerde avond.

Kudelstaartse dank
Als verrassing boden na afloop Arie de Vos en Hans Splinter van de stichting Kudelstaart voor Kudelstaart een felicitatiecheque van 250 euro aan aan Dirk Jongkind en Jan Willem de Wijn van de stichting Oud Aalsmeer.

Gepubliceerd: 22 oktober 2018 om 20:00 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×