Wethouder bezoekt het SEZO opvoedspreekuur

Van 1 t/m 7 oktober is het de ‘Week van de opvoeding’. Wethouder jeugd, Robbert Jan van Duijn ging daarom afgelopen maandag langs bij het SEZO opvoedspreekuur in Kudelstaart. Dit is een gratis én geheel vrijblijvend spreekuur dat goed wordt bezocht en veel ouders helpt.

Bij het opvoedspreekuur kunnen ouders terecht met al hun vragen en problemen rondom opvoeding van kinderen van 0 tot 18 jaar. Samen met een opvoedadviseur gaan ouders in één of meer gesprekken op zoek naar een aanpak die past bij de gezinssituatie.

Vragen als: ‘Waarom luistert mijn kind zo slecht?, ‘Is het normaal dat mijn kind zoveel huilt?, ‘Hoe leer ik mijn kind groente eten?’ of ‘Hoe maak ik goede afspraken met mijn puber’ komen regelmatig voorbij. Kortom vragen die te maken hebben met het gedrag van kinderen en hun emotionele ontwikkeling en over de opvoedingsaanpak van ouders.

“Het opvoedspreekuur is een belangrijke voorzieningen die ouders met opvoedvragen weer op weg helpt. Dit kan voorkomen dat kleine problemen groot worden. Het is dichtbij beschikbaar en iedereen kan er binnenlopen. Het is mooi dat steeds meer ouders hun weg weten te vinden naar het opvoedspreekuur”, aldus wethouder Robbert Jan van Duijn.

De opvoedadviseurs werken bij SEZO (in samenwerking met GGD) in opdracht van de gemeente Aalsmeer. In het spreekuur werken zij onder andere met de methode Positief Opvoeden volgens Triple P (voor meer info www.positiefopvoeden.nl).

 

 

U kunt telefonisch een afspraak maken via 020-5555964 en vragen naar de opvoedadviseur, Liesbeth Cerfontain, van SEZO. U kunt desgewenst ook een e-mail sturen naar: opvoedadvies@sezo.nl. De afspraak vindt vervolgens plaats op één van onderstaande locaties.

 

 

 

Locatie Aalsmeer:

Jeugdgezondheidszorg, Gezondheidscentrum Drie Kolommen, Drie Kolommenplein 1E, 1431 LA Aalsmeer

 

Locatie Kudelstaart:

KDV de Stempel, Solidoe Marconistraat 10 A, 1433 KK Kudelstaart

Gepubliceerd: 3 oktober 2018 om 21:15 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×