De Barende Brug komt weer terug

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten de Barende Brug aan de Dorpsstraat te renoveren en in oorspronkelijke staat te herstellen, zo meldt Aalsmeer Vandaag. De aanpak past in de onderhoudsronde die komende tijd aan diverse bruggen uitgevoerd gaat worden. Als het meezit is de vernieuwde Barende Brug eind volgend jaar klaar voor gebruik.
De kenmerkende stalen opbouw van de Barende Brug verdween ruim zeven jaar geleden uit het straatbeeld, maar komt dus weer terug. Wel krijgt de brug enkele aanpassingen in de constructie zodat voldaan wordt aan de huidige richtlijnen en regelgeving. Door deze aanpassingen kan al het verkeer weer veilig gebruik maken van de brug. Ook de voetgangersbrug wordt vervangen door een nieuw exemplaar. Verwacht wordt dat met de uitvoering van de werkzaamheden in de tweede helft van 2019 wordt gestart.
Foto: Arjen Vos | Aalsmeer Vandaag

Gepubliceerd: 21 november 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×