Joke Wegman gaat na 22 jaar met radiopensioen

Joke Wegman begon in 1996 als presentatrice bij Radio Aalsmeer, nadat haar man een collega bij de omroep had ingefluisterd dat Joke zo’n goede stem heeft voor radio. Ze schoof aan bij het programma van wijlen Jan Peterse: Info Lokaal. Daarna volgden vele uitzendingen. Joke daarover: “O, ik heb plakboeken vol! Meer dan twintig jaar zit ik nu bij Radio Aalsmeer. Zoveel gedaan. Een hele leuk programma was Bareuh en Wegman. Vreselijk gelachen in die tijd. Ik heb heel veel radio gemaakt. Veel ook live buiten. Tuurlijk was het soms ook wel huilen in de platenkast. Maar ik heb nooit opgegeven. Never nooit niet.”

‘Aalsmeer vereeuwigd’
Trots is Joke op het project ‘Aalsmeer vereeuwigd’, waarin aan de hand van bijzondere gesprekken het verleden van Aalsmeer vanaf 1900 werd belicht. Dit was een initiatief van Cock Bareuh, Jan Peterse en o.a. ook Constantijn Hoffscholte. Met veel plezier kijkt zij ook terug op de uitzendingen die ze maakte met Joris Linsen en Willeke Alberti.

Vertrouwd geluid
De interesse van Joke in kunst en cultuur maakten haar de geknipte kandidaat voor het programma ‘Cultureel Magazine’. Samen met techneut Kees Regter brengt Joke al jaren een vertrouwd geluid op de zondagmorgen, met haar programma ‘W. op Zondag’. De trouwe schare fans zal het echter zonder Joke moeten stellen. Na 22 jaar presenteert zij op zondag 2 december haar laatste uitzending. Alle collega’s bij Radio Aalsmeer bedanken Joke voor haar jarenlange inzet en wensen haar het allerbeste!

Lees hier de aflevering van Spotlight met Joke Wegman: https://radioaalsmeer.nl/spotlight/joke-wegman

Gepubliceerd: 26 november 2018 om 22:51 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×