Schoorsteenbrand in Kamperfoeliestraat

Op maandag 31 december spoedde de Aalsmeerse brandweer zich rond 18.30  uur naar de Kamperfoeliestraat in Aalsmeer. De melding betrof een woningbrand, er zou een brand woeden in de pijp van de schoorsteen.

Met behulp van de hoogwerker van de brandweer uit Hoofddorp hebben de Aalsmeerse brandweerlieden met de ramoneur de brandbare deeltjes uit de pijp verwijderd. Een ramoneur bestaat uit een aantal stukjes stalen ketting van ongeveer 50 cm lang, met aan het eind van die kettingen stukjes hoekijzer. Door de ramoneur in de schoorsteen tot beneden te laten zakken en deze met rukken weer omhoog te halen, slaat men de in brand staande roet-en kool resten van de schoorsteenwand. Deze deeltjes worden door de collega’s beneden opgevangen en afgeblust.

De eigenaar heeft een stookverbod opgelegd gekregen.

Foto: Kazerne Aalsmeer

Gepubliceerd: 31 december 2018 om 19:44 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×