De Brug zamelt €1000 in voor VoorleesExpress Amstelland

Dit jaar konden scholen die deelnamen aan de Kinderpostzegelactie ook zelf een lokaal project kiezen waar een gedeelte van de opbrengst naartoe gaat. Bij PCBS De Brug hebben de leerlingen van groep 8 afgelopen september/oktober in totaal 4.036,10 euro opgehaald waarvan 1.000 euro voor het lokale project VoorleesExpress Amstelland.

Projectleider Jenny: “Ik wist helemaal niet dat we als project waren aangemeld, het was dus een grote verrassing toen ik hoorde van het bedrag dat was opgehaald! Het lijkt me leuk om bijvoorbeeld een voorstelling te kunnen regelen van het geld waar de voorlezers met de kinderen en ouders aan het eind van een voorleesseizoen naartoe kunnen. En natuurlijk boeken en taalspelletjes!”

De VoorleesExpress is een landelijk programma dat zich inzet om kinderen met een taalachterstand te ondersteunen. De gezinnen worden gekoppeld aan een vrijwillige voorlezer en een uur per week wordt er voorgelezen aan dit kind thuis. Op deze manier wordt de woordenschat vergroot en het lees- en taalplezier bevorderd. In Aalsmeer is men nog op zoek naar voorlezers! Interesse? Neem dan contact op met projectleider Jenny Fatisis via amstelland@voorleesexpress.nl.

Gepubliceerd: 22 januari 2019 om 17:18 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×