Samen omgaan met chronische ziekte

Hoe ga je samen om met een chronische ziekte en wat betekent dit voor jezelf en je partner, hoe neem en houd je samen de regie? Mantelzorg & Meer biedt mantelzorgers en chronisch zieke partners een praktische cursus. Het doel hiervan is samen het leven aangenamer maken. De cursus start op maandag 11 maart.

In acht wekelijkse bijeenkomsten volgen de chronisch zieke en de partner apart een programma. Wel op dezelfde plaats en datum en hetzelfde tijdstip. De groep bestaat uit maximaal acht personen, begeleid door een gecertificeerde trainer.

Handvatten
De cursus heet PPEP4ALL, dit staat voor Patiënt Partner Educatie Programma voor Alle chronische aandoeningen. Dit is een zelfmanagementprogramma voor mensen met een chronische ziekte en zijn of haar partner/mantelzorger. Het biedt handvatten die de kwaliteit van leven positief beïnvloeden.
Als onderwerpen komen o.a. aan bod: wat betekent de ziekte in het dagelijks leven, omgaan met stress, angst
en depressieve gevoelens, het nut van ontspannende activiteiten, communicatie en eigen netwerk.

Waar
De cursus wordt gegeven op de Laan van de Helende Meesters 431 in Amstelveen van 10.30 tot 12.00 uur. De training is bedoeld voor mantelzorgers en hun partners uit Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Informatie en aanmelding
Voor meer informatie over de cursus en aanmelding kunt u kijken in de agenda op de site. U kunt contact opnemen via 020-333 53 53, info@mantelzorgenmeer.nl of www.mantelzorgenmeer.nl.

Gepubliceerd: 18 januari 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×