Stichting SAM zoekt vrijwilligers en sponsoren

Op 1 januari jl. is Stichting SAM, dat staat voor Sociale Activiteiten voor de Medemens, officieel van start gegaan. Nadat het Rode Kruis in Aalsmeer eind vorig jaar haar Sociale Activiteiten in Aalsmeer beëindigde is een grote groep vrijwilligers van het Rode Kruis overgegaan naar de pas opgerichte Stichting SAM.

In de tijd van het Rode Kruis konden activiteiten bekostigd worden uit de jaarlijkse collectes maar Stichting SAM kan geen collectes houden en is daarom aangewezen of afhankelijk van donaties of sponsoring. Voor het aanschaffen van kleding voor zomer en winter wordt er driftig gezocht naar sponsoren. De kleur rood, waarmee de vrijwilligers tot nog toe achter de rolstoelen door het dorp liepen, is verdwenen en daar komt hopelijk binnenkort een andere kleur voor zodat de rolstoelduwers en rolstoelfietsers weer duidelijk zichtbaar zijn.

Vrijwilligers en sponsoren gezocht
Voor het rolstoelwandelen kan Stichting SAM nog nieuwe vrijwilligers gebruiken. Tevens hoopt de Stichting ook iemand te vinden die het rolstoelfietsen wil coördineren. Dit laatste kost hooguit 1-2 uurtjes per maand. Men loopt of fietst nu niet meer voor een landelijke organisatie, maar puur en alleen voor een lokale, Aalsmeerse Stichting die als oogmerk heeft iets voor een ander te betekenen en activiteiten te ontplooien voor de medemens.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan het opzetten van een, door een bedrijf gesponsorde, website die binnenkort ‘on-line’ zal gaan.

Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger rolstoelduwen bel dan even Marie Kluinhaar: 06-20893879. Voor sponsoring of meer informatie kunt u mailen of bellen naar Jan Kwak: jankwak@jeka52.nl of 06-53928043

Foto: Rolstoelwandelen (Jan Daalman)

Gepubliceerd: 9 januari 2019 om 8:10 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×