Vernieuwde Aalsmeer Flower Cup eerste krachtmeting trampolinetop

Op zaterdag 16 maart vormt sporthal De Bloemhof Aalsmeer het podium voor een van de grootste trampolinetoernooien van Europa: de Aalsmeer Flower Cup. Deelnemers uit zeventien landen gaan de strijd met elkaar aan om de felbegeerde bekers vol bloemen te bemachtigen.

Circa vierhonderd topsporters nemen deel aan de 23e editie van dit sportevenement, uit onder meer Canada, Argentinië, Kazachstan en veertien Europese landen. Meerdere internationale sportbonden reizen met een team af naar Aalsmeer, om zich voor het eerst dit jaar te meten met internationale toppers.

Diverse toppers
Bij de seniorvrouwen leidt Nederlands Kampioene Romee Pol het veld. Pol behaalde afgelopen jaar de individuele EK-finale en heeft nu haar zinnen gezet op de Olympische Spelen van Tokio in 2020. Ook Yekaterina Lukina (Kazachstan), die afgelopen zomer nog uitkwam op de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires, zal een gooi doen naar het podium op haar eerste internationale seniorenwedstrijd. Bij de heren belooft EK-finalist Kyrylo Sonn (Duitsland) een gooi naar het podium te doen. De trampolinespringer won in 2015 nog brons op de Europese Spelen en heeft al veel EK- en WK-ervaring.

Kwalificatiemoment
Voor het Nederlands team geldt de Aalsmeer Flower Cup als eerste kwalificatiemoment voor de Europese Spelen, een vierjaarlijks multisportevenement dat deze zomer gehouden wordt in Minsk, Wit-Rusland. Naast Pol zullen ook onder meer Romana Schuring (IJmuiden), Niamh Slattery (Alkmaar) en Jackie Lionahr (Den Bosch) kwalificatie proberen af te dwingen voor dit toernooi.

Nieuwe indeling
Na 22 succesvolle edities vernieuwt de Flower Cup dit jaar haar toernooi met een nieuwe leeftijdsindeling. In plaats van slechts een scheiding te maken tussen alleen junioren en senioren, strijden de junioren nu in diverse leeftijdscategorieën (11-12, 13-14, 15-16). Dat betekent dat we veel nieuwe gezichten in de finales gaan zien, vooral in de jongere leeftijdscategorieën. Sommige van deze springers maken zelfs hun internationale debuut, dus het wordt hoe dan ook een spannende strijd. De kwalificaties worden op 16 maart gehouden van 9.30 – 17.30. De finales volgen ’s avonds vanaf 19.30. Meer informatie: www.flowercup.nl.

Foto: eigen foto

Gepubliceerd: 25 februari 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×