Christian Batist van Perfect Earth bij Blikopener Radio

Via boeiende spellen kinderen spelenderwijs laten ontdekken wat de invloed van hun keuzes is op het welzijn van de natuur en het klimaat, dat is de mooie missie van Perfect Earth. Oprichter Christian Batist is met meer dan 20 jaar ervaring een toonaangevende expert binnen de games industrie. Maandag 17 juni is hij te gast bij Blikopener Radio om te praten over hoe je games op een positieve manier kunt inzetten.

Bij het ontwerp van de spellen gaat Perfect Earth uit van populaire thema’s, bekende genres en bewezen gameplay mechanismen. De gedachte is dat je alleen impact kunt realiseren als je een breed publiek kunt bereiken en boeien.

Zo is er ‘Perfect Earth: Animals’, dat, net als Pokemon GO, kinderen in staat stelt om virtuele dierenkaarten te verzamelen door te navigeren naar specifieke locaties in natuurgebieden. Het doel is om kinderen uit de stad al op vroege leeftijd een band te laten ontwikkelen met de natuur, wat enorm belangrijk is als ze op latere leeftijd, als consument, bedrijfsleider of ambtenaar, beslissingen moeten nemen over diezelfde natuur. Staatsbosbeheer helpt deze game te verspreiden via haar bezoekerscentra door heel Nederland.

‘Perfect Earth: Adventures’ laat kinderen puzzels oplossen, waarmee ze een spannend en leerzaam avontuur ontsluiten. Elk avontuur zet in op een belangrijk onderwerp op het gebied van natuurbescherming en/of klimaatverandering. Ontbossing, woestijnvorming, plastic soep, spooknetten, koraalsterfte, stroperij, opwarming van de aarde, overbevissing, duurzame landbouw, etc. Er is aan onderwerpen helaas geen gebrek. Het spel zet met name in op bewondering voor dieren en natuurverschijnselen en hoe kinderen zelf een verschil kunnen maken om het probleem te helpen bestrijden. Bewustzijn, met wat praktische handvatten. Je bereikt namelijk geen kinderen met een belerend verhaal over rampscenarios.

Tenslotte zijn er nog een aantal bordspellen in ontwikkeling, waar ook specifieke onderwerpen mee worden aangesneden. ‘Perfect Earth: Orang-Utans’ laat kinderen ontdekken waarom de Orang-Oetans met uitsterven worden bedreigt en ‘Perfect Earth: Bee Together’ geeft kinderen een blik op de belangrijke rol van bijen, terwijl ze als koningin hun eigen kolonie laten floreren.
Interessante en leuke materie dus, aanstaande maandag 17 juni in Blikopener Radio.

Blikopener Radio‘ wordt iedere maandag tussen 18.00 en 19.00 uur uitgezonden op Radio Aalsmeer.  Terugluisteren van de programma’s kan via uitzending gemist.

Gepubliceerd: 13 juni 2019 om 19:00 uur, geschreven door Lennart Bader

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×