Regen en zon bij Dag van je Leven botendag

Het was afgelopen zaterdag nog even spannend of de Dag van je Leven botendag door zou kunnen gaan. De regen kwam in de ochtend met bakken uit de hemel en varen met regen, zeker op open bootjes, is natuurlijk niet erg fijn. Maar in de loop van de ochtend klaarde het op en kwam zelfs de zon nog tevoorschijn. De zestiende Dag van je Leven botendag kon doorgaan!

Een kleine vierhonderd mensen met een verstandelijke beperking konden op één van de vele boten genieten van een paar uurtjes varen op de Westeinderplassen. Ondanks het feit dat er helaas booteigenaren niet waren op komen dagen, kon iedereen een plekje aan boord bemachtigen. De enthousiaste booteigenaren die de regen wel hadden getrotseerd waren relaxed en flexibel en met wat improvisatie kon het genieten beginnen.

Van sloepen tot het Partyschip
In de jachthaven van Kempers Watersport was het een gezellige drukte en alle deelnemers konden ‘gematched’ worden met hun booteigenaar. Allerlei soorten boten deden mee. Van grote jachten en zeilboten tot aan sloepen en speedboten. De meeste boten waren vrolijk versierd met vlaggetjes, slingers en ballonnen. En ook het Partyschip was weer van de partij met aan boord vele rolstoelers.

Na een rondje varen over de Kleine Poel, de Grote Poel of door de kleine slootjes was iedereen rond 13.00 uur weer terug in de haven. Daar bleef het nog een tijdje feest met de zingende DJ Dennis, die iedereen vermaakte.

Overweldigend
Er werd gedanst en uiteraard werden er de nodige polonaises gelopen. Het bestuur van Dag van je Leven kan terugkijken op een gezellige en veilige botendag. En veiligheid staat hoog in het vaandel, want iedereen moest een zwemvest aan. De stichting had zelf vesten aangeschaft, maar ook kunnen lenen van Kempers Watersport, Jachthaven Stenhuis en Zeilschool Aalsmeer, wat zeer gewaardeerd werd. Dat de deelnemers echt vanuit hun hart kunnen reageren, werd weer duidelijk door de opmerking van iemand die heel puur reageerde “Wat heb jij een lelijke boot.” Eenmaal aan boord was hij tevreden….

Dankbaar
Het bestuur van Stichting Dag van je Leven is dankbaar dat dit jaar, ondanks de regen, veel booteigenaren bereid zijn geweest om deze mensen met een verstandelijke beperking de dag van hun leven te bezorgen. Het bestuur is ook dankbaar dat alle vrijwilligers kwamen helpen en wil iedereen bedanken voor hun medewerking.
Ieder jaar wordt de botendag op de zaterdag voor vaderdag georganiseerd, dus wie mee wil doen volgend jaar, kan het alvast in de agenda zetten.

Foto: Botendag (eigen foto)

Gepubliceerd: 17 juni 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×