SchipholWatch start petitie tegen groei luchthaven

Als reactie op het eenzijdige besluit van mevrouw de minister Cora van Nieuwenhuizen (I&W) om onder voorwaarden Schiphol tóch te laten doorgroeien naar 540.000 vliegbewegingen is SchipholWatch vrijdag 5 juli een petitie gestart. Zij vragen de regering Schiphol te bevriezen op 500.000.

Hoewel de minister zegt allerlei eisen te stellen aan verdere groei, heeft de Amstelveens/Aalsmeerse actiegroep tegen de uitbreiding van Schiphol daar weinig vertrouwen in. Daarom roepen zij de regering op om de minister te houden aan deze nieuwe voorwaarden voor klimaat, veiligheid en woonomgeving.

Over het algemeen worden dergelijke begrippen vooral gebaseerd op berekeningen die de sector zelf aanlevert. Metingen of berekeningen door externe deskundigen worden door het ministerie niet of nauwelijks betrokken in de besluitvorming.

De minister heeft nu gesteld dat de sector zelf vooraf verbeteringen moet aantonen, voordat de groei kan worden geconsumeerd.

De petitie is hier te ondertekenen. Op maandag 8 juli om 7.30 uur waren er al ruim 2.800 ondertekeningen.

Foto: Schiphol.nl

Gepubliceerd: 8 juli 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×