Ook deze tropische recordzomer een ' Zomerse 50'

De recordzomer van 2019, waarin diverse hitterecords werden verbroken, kent opmerkelijk genoeg geen grote zomerhit. Dat blijkt uit de Zomerse 50 van 2019. De jaarlijkse hitlijst met de grootste zomerhits wordt samengesteld aan de hand van ruim 106.000 uitgebrachte stemmen via zomerse50.nl.

Waar in andere jaren steeds één gigantische zomerhit overal te horen was en door iedereen werd meegezongen, is een ware zomerknaller dit jaar achterwege gebleven. De lijst van dit jaar wordt dan ook gedomineerd door oudere zomerhits. Op nummer 1 staat een ‘oudje’ uit 1990: Bryan Adams met ‘Summer of ’69’, nummer 2 is de ‘Lambada’ van Kaoma (1989) en op 3 staat Kid Rock met ‘ All Summer Long ‘(2008).

Ondanks het gebrek aan een afgetekende zomerhit van dit jaar, zijn er toch zes nummers nieuw in de lijst. Hoogste nieuwkomer is ‘Con Calma’ van Daddy Yankee en Snow op plaats 13. Shawn Mendes en Camila Cabello komen met ‘Señorita’ binnen op plek 19. Ook de overige vier nieuwkomers zijn hits van 2019.

De Zomerse 50 is de meest zonnige hitlijst van het jaar met de 50 populairste zomerhits ooit. De zomerlijst verschijnt dit jaar voor de negentiende keer. Er staan diverse evergreens in, zoals ‘In The Summertime’ van Mungo Jerry en ‘Boys Of Summer’ van Don Henley. Ook komen veel zomerhits uit de jaren 90 en zeroes voorbij. “De Zomerse 50 is heel afwisselend, van oud tot heel nieuw”, vertelt Martijn de Lange van 1Twente, de initiatiefnemer van de hitlijst.

De Zomerse 50 is deze week te horen en te zien bij 150 radiozenders in Nederland en België. Op vrijdag 23 augustus tussen 19.00 en 23.00u zal de Zomerse 50 op Radio Aalsmeer te horen zijn, gepresenteerd door Frank Bunnik en Walter de Vries.

Gepubliceerd: 17 augustus 2019 om 15:46 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×