Topfotograaf Richard Fischer in Flower Art Museum

De internationale topfotograaf Richard Fischer krijgt komend najaar een grote tentoonstelling in het Flower Art Museum in Aalsmeer. Fischer is een van de meest prominente botanische fotografen ter wereld. Door zijn inzet voor het in beeld brengen van bedreigde soorten wordt hij ook wel de ‘Ambassador of Flowers’ genoemd.

Richard Fischer (1951) werd geboren in Manila op de Filipijnen, verhuisde op zijn twaalfde naar Duitsland en woont tegenwoordig afwisselend in Frankrijk en Duitsland. De laatste twintig jaar is hij zich volledig gaan toeleggen op het in beeld brengen van ‘floral sculptures’. Zijn opnamen zijn even betoverend als fragiel; de bloem als ultieme vorm van schoonheid maar ook als kwetsbaar organisme. Fischer wil met zijn kunst mensen bewust maken van de kwetsbaarheid van de natuur.

Bloemenhoofdstad
Van 13 oktober 2019 tot en met 5 januari 2020 zal de bloemenfotografie van Fischer voor het eerst in Nederland worden getoond. Dat gebeurt in het vorig jaar geopende Flower Art Museum in ‘bloemenhoofdstad’ Aalsmeer. Bij uitzondering wordt vrijwel het gehele museum beschikbaar gesteld voor deze tentoonstelling, die zal bestaan uit ruim vijftig werken waaronder spectaculaire vergrotingen.

Franse beeldhouwer
Speciaal voor deze tentoonstelling gaat Fischer een samenwerking aan met de Franse beeldhouwer Jean Jacques Argueyrolles. Op basis van foto’s van Fischer maakt hij een aantal sculpturen in klei, ijzer en brons, en voorziet de tentoonstelling zo van een unieke driedimensionale ervaring.

Meer informatie: www.flowerartmuseum.nl.

Foto: Richard Fischer (eigen foto)

Gepubliceerd: 26 augustus 2019 om 20:48 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×